Fosta lideră birmană Aung San Suu Kyi a compărut în persoană în faţa tribunalului, o premieră

Fosta lideră birmană Aung San Suu Kyi a compărut în persoană în faţa tribunalului, o premieră

Fosta lideră a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, inculpată de mai multe ori de junta militară, a compărut luni în persoană în faţa tribunalului, pentru prima dată după lovitura de stat din 1 februarie, a anunţat una dintre avocatele sale, informează AFP şi Reuters.

Fosta şefă de facto a guvernului civil, care până acum a compărut doar prin videoconferinţă, a fost autorizată să discute direct cu echipa care îi asigură apărarea.

"Noi ne-am întâlnit cu ea timp de 30 de minute", a declarat avocata Min Min Soe. "Părea într-o stare de sănătate bună şi pe deplin încrezătoare", a adăugat avocata.

Înainte de audiere, Aung San Suu Kyi, 75 de ani, "a afirmat că partidul său, Liga Naţională pentru Democraţie (LND), va exista atât timp cât va exista poporul, pentru că ea (liga) a fost fondată pentru popor", a relatat avocata.

Junta ameninţă cu dizolvarea LND, care a câştigat la mare distanţă alegerile legislative din 2020 şi a acuzat fraude electorale în acest scrutin.

Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1991 pentru lupta sa îndelungată împotriva precedentelor regimuri militare, face parte dintre cele peste 4.000 de persoane plasate în arest după puciul din 1 februarie.

Ea este urmărită pentru nerespectarea restricţiilor legate de pandemie, pentru import ilegal de aparate walkie-talkie, pentru incitare la revoltă publică şi pentru încălcarea unei legi asupra secretelor de stat, lege ce datează din perioada colonială. De asemenea, este acuzată că a primit mai multe sute de mii de dolari şi 11 kilograme de aur mită, însă nu a fost inculpată pentru corupţie.

Dacă Aung San Suu Kyi va fi găsită vinovată, ea nu va mai avea dreptul să participe la viaţa politică şi ar putea fi condamnată la ani grei de închisoare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!