Fosta soție a lui Daniel Tudorache vrea înapoi imobilele puse gaj pentru cauțiunea de un milion de euro de pe numele fostului edil

Fosta soție a lui Daniel Tudorache vrea înapoi imobilele puse gaj pentru cauțiunea de un milion de euro de pe numele fostului edil

Adina Tudorache, fosta soție a lui Daniel Tudorache, a cerut miercuri, 14 decembrie, Înaltei Curți de Casație și Justiție, să i se restituie imobilele puse gaj pentru cauțiunea de 1 milion de euro instituită pe numele fostului edil al Sectorului 1, scrie Ziare.com.

Daniel Tudorache / Foto: Arhivă / Inquam Photos

Dacă în civil terțul care garantează cu propriile bunuri se poate retrage, teoretic, dintr-un contract, în cazul Adinei Tudorache este vorba de un dosar penal în care e co-inculpată alături de fostul ei soț.

Fostul edil din Sectorul 1 a fost pus sub control judiciar pe cauțiune pentru 1 milion de euro, în timp ce cauțiunea fostei soții este de 75.000 de euro.

„În noiembrie 2020 s-a instituit măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru suma de 1 milion de euro, iar garanția s-a făcut prin garanții reale imobiliare cu bunuri care aparțin doamnei Tudorache Adina Constanța. Acum, aceasta nu mai este de acord cu garantarea măsurii din bunurile personale. Acesta a denunțat unilateral convenția juridică încheiată cu DNA la data respectivă”, a declarat unul dintre cei patru avocați ai Adinei Tudorache.

Procurorii DNA au instituit un sechestru asupra a trei imobile care aparțin Adinei Tudorache, cel mai valoros fiind cel de pe Calea Victoriei nr. 114, o clădire cu trei etaje, în apropiere de Palatul Victoria.

Justificarea acesteia este aceea că „nu dispune de alte venituri decât acelea care provin din administrarea și exploatarea acestor imobile”.

Daniel Tudorache este cercetat pentru complicitate la trafic de influență, deoarece a cerut de la un om de afaceri, printr-un intermediar, comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea acestuia îl avea cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?