Foștii pușcăriași Adrian Năstase și Adrian Severin, publicați la Editura Academiei cu binecuvântarea guvernatorului Mugur Isărescu

Foștii pușcăriași Adrian Năstase și Adrian Severin, publicați la Editura Academiei cu binecuvântarea guvernatorului Mugur Isărescu

Doi politicieni ex-PSD, condamnați la pușcărie, sunt coautorii unei Enciclopedii juridice, apărute în 2018, la Editura Academiei Române. Avizul pentru publicare a fost dat de secția Academiei Române care este condusă de guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, dezvăluie Newsweek.ro Romania.

Mugur Isărescu și-a dat acordul pentru ca Adrian Năstase (co-autor) și Adrian Severin (coordonator) să publice o carte la Editura Academiei Române.

Newsweek România a scris, în exclusivitate, săptămâna trecută, că Isărescu a garantat și pentru ca Dan Voiculescu să publice o carte la Editura Academiei Române. Fără semnătura lui Isărescu, „Felix” nu ar fi putut publica, a spus președintele Academiei, Ioan-Aurel Pop pentru Newsweek România.

În 2018, apărea „Enciclopedia Juridică Română. Volumul I – A- la C”, la Editura Academiei Romane & Editura Universul Juridic.

Prezentarea lucrării este una elogioasă: „… dreptul romanesc are șansa sa dispuna de o opera cuprinzatoare, care sa ne fie de folos acum și sa dainuie peste timp. Felicit pe inițiatori, coordonatori și autori pentru aceasta realizare de excepție și ii incurajez la continuarea eforturilor dedicate ducerii la bun sfarșit a proiectului Enciclopediei Juridice Romane.

De asemenea, imi exprim speranța ca, pe baza acestei impresionante și ambițioase lucrari științifice și pornind de la ea, noile generații de profesioniști ai dreptului sa construiasca o opera juridica inca mai mareața și mai durabila, spre binele lor și al țarii.”

Prezentarea Enciclopediei este semnată de „Academician Mugur ISARESCU Președintele Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie a Academiei Romane Guvernatorul Bancii Naționale a Romaniei”.

Cum a ajuns economistul Isărescu să prezinte o Enciclopedie juridică?

Isărescu este președintele Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie a Academiei Române. Doar cu acordul acestei Secții care comasează Științele Economice, Juridice și Sociologie putea fi publicată, la Editura Academiei Române, Enciclopedia Juridică.

Citește integral pe Newsweek Romania

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...