Fostul astronaut american John Glenn a fost spitalizat

Fostul astronaut american John Glenn a fost spitalizat

Fostul astronaut și senator John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pământului, a fost spitalizat, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ohio State University, instituție care a dat numele acestuia uneia dintre facultățile sale, semnalează AFP.

Fostul pilot de vânătoare, acum în vârstă de 95 de ani, a fost internat la spitalul universitar pentru cancer James Cancer Hospital, a precizat, pentru France Presse, Hank Wilson, purtător de cuvânt al facultății The John Glenn College of Public Affairs.

"Chiar dacă senatorul Glenn este (spitalizat) la James, nu înseamnă că suferă de cancer", a nuanțat acesta.

Actuala sa stare de sănătate rămâne un mister, cu atât mai mult cu cât un purtător de cuvânt al spitalului în cauză a dat asigurări că John Glenn nu a fost înregistrat ca pacient pentru departamentul de cancer.

În februarie 1962, John Glenn a devenit primul astronaut american care a efectuat un zbor pe orbită în jurul Pământului, la bordul minusculei capsule Friendship 7, după ce cosmonautul sovietic Iuri Gagarin reușise acest lucru în 1961. John Glenn a "recidivat" în 1998, la vârsta de 77 de ani, devenind de această dată cel mai vârstnic astronaut în spațiu.

John Glenn a fost, de asemenea, senator democrat de Ohio între 1974 și 1999.

Barack Obama l-a decorat în 2012 cu Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă distincție civilă acordată în Statele Unite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

3 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

4 Așa o fi?

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile