Fostul cancelar german Schroeder își apără decizia de a face parte din conducerea Rosneft

Fostul cancelar german Schroeder își apără decizia de a face parte din conducerea Rosneft

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder și-a apărat hotărârea controversată de a se alătura Consiliului de administrație al gigantului petrolier rus Rosneft, afirmând că decizia este parte a unui efort de a asigura securitatea energetică a Germaniei și a Europei, transmite DPA.

Vorbind cu prilejul unui eveniment de campanie al social-democraților la Rotenburg, în nordul Germaniei, fostul cancelar a declarat: 'O voi face. Este vorba despre viața mea și eu sunt cel care hotărăște, nu presa germană'.

Rosneft se află pe lista entităților supuse sancțiunilor dictate de Uniunea Europeană în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

După încetarea mandatului de cancelar în 2005, Gerhard Schroeder a devenit președinte al consorțiului Nord Stream, care distribuie gaz rusesc în Germania prin Marea Baltică și ale cărui acțiuni sunt deținute majoritar de Rosneft.

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat german la funcția de cancelar în alegerile federale de la 24 septembrie, a condamnat decizia lui Schroeder de a accepta postul din cadrul Rosneft.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa