Fostul canotor Tudor Ştefan a decedat la vârsta de 77 de ani

Fostul canotor Tudor Ştefan a decedat la vârsta de 77 de ani

Fostul canotor Tudor Ştefan, care a adus prima medalie de aur la o ediţie a Campionatelor Mondiale în barca de 2+1, a decedat la vârsta de 77 de ani, informează, luni, Federaţia Română de Canotaj.

"Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a FRC.


Foto: (c) RADU CRISTESCU/Arhiva istorică AGERPRES


De asemenea, Clubul Sportiv Dinamo deplânge dispariţia fostului campion mondial.


Foto: (c) RADU CRISTESCU/Arhiva istorică AGERPRES


"Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj Tudor Ştefan. Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Tudor Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi (cârmaci). În aceeaşi formulă au câştigat şi bronzul olimpic în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule", se precizează în mesajul CS Dinamo de pe pagina oficială de Facebook.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…