Fostul colonel FSB Girkin a vorbit despre o posibilă ciocnire militară între Federația Rusă și Turcia

Fostul colonel FSB Girkin a vorbit despre o posibilă ciocnire militară între Federația Rusă și Turcia

Potrivit fostului colonel FSB, turcii vor alege momentul intrării în război ținând cont de slăbirea maximă a forțelor militare ale Federației Ruse.

Foto: Arhiva Adevărul

Relațiile dintre Ankara și Moscova s-au înrăutățit din cauza războiului din Ucraina. Fostul colonel FSB rus Igor Girkin (Strelkov) a spus că războiul dintre Turcia și Federația Rusă este inevitabil. Fostul lider al militanților așa-numitului „DNR” a scris pe Telegram că operațiuni de luptă între aceste țări vor avea loc în Siria, Transcaucazia și Marea Neagră.

Mai devreme sau mai târziu, Federația Rusă va trebui să intre într-un conflict militar direct cu Turcia la inițiativa acesteia din urmă. Operațiunile de luptă vor avea loc în Siria, în Transcaucazia și la Marea Neagră. Participarea directă a contingentelor mari de trupe turce (sub pretextul „voluntarilor” sau chiar fără o astfel de acoperire nu sunt excluse ) în operațiunile împotriva armatei noastre din Ucraina.Turcii vor începe să treacă la o confruntare directă deschisă cu Federația Rusă după ce „se vor stoarce” toate concesiile care pot fi obținute numai prin mijloace pașnice de la uimitorii oameni ai Kremlinului. Și atunci vor începe să preseze cu forța militară", scrie Girkin.

Potrivit ex-colonelului FSB, turcii vor alege momentul intrării în război ținând cont de slăbirea maximă a forțelor militare ale Federației Ruse.

Prima etapă va fi închiderea strâmtorilor Bosfor și Dardanele pentru flota noastră și pentru navele noastre de aprovizionare care livrează întăriri Siriei. Aceasta va fi urmată de o serie de provocări armate în Siria de către „opoziția armată” împotriva trupelor noastre. Așteptând epuizarea stocurilor de muniții și aprovizionării, trupele turce vor încerca să provoace o înfrângere completă corpului nostru expediționar și trupelor siriene din nordul Siriei. Desigur, Federația Rusă. iar Damascul oficial va fi acuzat exclusiv pentru escaladarea conflictului”, a adăugat Girkin.

În special, secretarul de presă al lui Putin, Dmytro Peskov, a declarat că, prin returnarea comandanților grupării „Azov” în Ucraina, Turcia a încălcat acordul cu Federația Rusă. La rândul său, șeful Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Ankara a urmat un „curs distructiv” în relațiile cu Federația Rusă .

Viktor Bondarev, șeful Comitetului pentru Apărare și Securitate al Consiliului Federației, a remarcat că pentru Rusia, Turcia a devenit acum o țară neprietenoasă, deși înainte era pur și simplu neutră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat