Fostul consilier pentru securitate Michael Flynn a încălcat legea printr-o vizită în Rusia (congresman SUA)

Fostul consilier pentru securitate Michael Flynn a încălcat legea printr-o vizită în Rusia (congresman SUA)

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate națională al Casei Albe, a încălcat legea printr-o vizită neautorizată în Rusia, în 2015, a afirmat marți conducerea Comisiei pentru Supraveghere al Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite.

Comisia încearcă să afle și dacă Flynn a declarat toate plățile primite din surse străine. "Ca fost ofițer militar, pur și simplu nu poți lua bani de la Rusia, Turcia sau oricine altcineva. Și se pare că a luat acei bani. Era nepotrivit și există repercusiuni pentru încălcarea legii", a declarat congresmanul republican Jason Chaffetz, președintele comisiei.

Dacă a fost așa sau nu urmează să stabilească inspectorul general al armatei și ministerului apărării."Generalul Flynn avea datoria și obligația de a cere și de a obține permisiunea de a primi bani de la guverne străine", a afirmat Chaffetz. "Nu vedem să fi cerut vreodată asta sau să fi primit vreodată permisiunea", a adăugat el.

Avocatul lui Michael Flynn nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de a comenta situația.

În timpul vizitei la Moscova, Flynn, general-locotenent în retragere și consilier al campaniei prezidențiale a lui Donald Trump, a luat masa cu președintele rus Vladimir Putin. Pe 13 februarie, el a fost nevoit să demisioneze din funcția de consilier pentru securitate al președintelui SUA, deoarece nu a dezvăluit că a discutat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, despre sancțiunile americane împotriva Rusiei. Mai mult, generalul l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la conversațiile sale cu diplomatul, care au avut loc în decembrie 2016, înainte ca Donald Trump să își preia mandatul de președinte.

Michael Flynn este anchetat în prezent de comisiile pentru informații ale Senatului și Camerei Reprezentanților, precum și de Biroul Federal de Investigații (FBI), în legătură cu afirmații potrivit cărora Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA, de anul trecut. Moscova a dezmințit afirmațiile respective.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /