Fostul deputat Cătălin Croitoru, condamnat la 3 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Fostul deputat Cătălin Croitoru, condamnat la 3 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Fostul deputat Cătălin Croitoru a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat ilegal fiul și nora la biroul său parlamentar.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În octombrie 2015, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, acuzându-l pe Cătălin Croitoru că, în perioada exercitării mandatului de deputat, a încheiat două contracte civile prin care și-a angajat fiul în funcția de consilier juridic și nora în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr.161/2003.

Potrivit ANI, în baza contractului civil încheiat, fiul lui Cătălin Croitoru a obținut venituri salariale în cuantum total de 55.038 lei, iar nora a obținut venituri salariale de 37.399 lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...