Fostul deputat Cristian Rizea nu va primi azil politic în Republica Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău

Fostul deputat Cristian Rizea nu va primi azil politic în Republica Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Cererea de acordare de azil politic pe care fostul deputat PSD Cristian Rizea a înaintat-o autorităţilor din Republica Moldova va fi respinsă, au anunţat, vineri, autorităţile de la Chişinău.

Preşedinţia Republicii Moldova a transmis, printr-un comunicat de presă, că solicitarea lui Rizea a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, iar propunerea membrilor comisiei este de respingere a acesteia.

"Cererea cetăţeanului român Cristian Mihai (n.r.- Cristian Rizea), prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. În consecinţă, ţinând cont de opiniile autorităţilor de resort, Comisia a decis că va înainta Preşedintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetăţeanului român Cristian Mihai", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat penal, a fost reţinut în urmă cu zece zile la Chişinău , iar autorităţile au demarat procedura de extrădare.

În martie 2019, fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro