Fostul deputat PDL Dragoş Iftime, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Fostul deputat PDL Dragoş Iftime, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Fostul deputat PDL Dragoş Iftime a fost condamnat definitiv astăzi de judecătorii Curţii de Apel Iaşi la şase ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea mai multor infracţiuni: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Alături de el, au fost condamnaţi la închisoare cu executare tatăl său, cumnatul dar şi alţi trei romi din comuna ieşeană Grajduri, cu care ar fi derulat afacerile ilegale.

Deputatul Dragoş Iftime a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorii DIICOT Iaşi, alături de tatăl său, Ionel Iftime, şi de Ionuţ Iftime Atofanei, directorul comercial al firmei familiei deputatului, Koket SA. Potrivit DIICOT Iaşi, cei trei „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), societate care în fapt nu avea nicio activitate reală.

Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfet încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operaţiuni fictive“, menţionează procurorii în rechizitoriu. Aceştia mai menţionează că grupul infracţional era coordonat chiar de Dragoş Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridică la 500.000 de euro. Metoda, susţin procurorii, era foarte simplă.

Chitanţele şi facturile în alb cumpărate de la firma din Grajduri erau completate ulterior de reprezentanţii Koket SRL, „pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice, şi a-şi crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat“, au mai arătat procurorii DIICOT în actul de acuzare.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 Marele dușman al Armatei României este solda de grad, care produce mai multă discordie între militari decât propaganda rusă

3 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

4 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

5 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina