Fostul director executiv al Agenției antidoping din Rusia a murit la două luni după ce a demisionat

Fostul director executiv al Agenției antidoping din Rusia a murit la două luni după ce a demisionat

Fostul director executiv al Agenției ruse antidoping (RUSADA), Nikita Kamaiev (50 ani), a încetat din viață la două luni după ce demisionat din această funcție, în urma imensului scandalului de dopaj care i-a vizat pe atleții ruși. Conform agenției Inter-TASS, care îl citează pe fostul director general al RUSADA, Ramil Habriev, cauza probabilă a morții lui Kamaiev ar fi un atac de cord.

"Din păcate, Nikita a decedat. Se pare că a suferit o criză cardiacă", a declarat Habriev, adăugând că nu știe dacă Nikita Kamaiev s-a mai confruntat cu probleme cardiace în trecut.

Kamaiev, instalat la conducerea RUSADA în 2011 și care a demisionat din postul său în decembrie 2015, în același timp cu trei alți principali responsabil ai Agenției ruse antidoping, fiind acuzat că ar fi ajutat la disimularea a trei cazuri pozitive ale unor atleți ruși. El a încetat din viață duminică, după ce i s-a făcut rău în timp ce schia, conform lui Habriev.

La începutul lunii noiembrie, o comisie independentă de anchetă, mandatată de Agenția Mondială Antidoping (AMA), a publicat un raport care scotea în evidență un dopaj organizat în atletismul rus. Puternic implicată în acest proces, conform raportului, RUSADA și-a pierdut acreditarea față de AMA în urma acestui scandal , la fel ca și laboratorul antidoping de la Moscova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”