Fostul înotător australian Scott Miller, acuzat de conducerea unei reţele de trafic de droguri

Fostul înotător australian Scott Miller, acuzat de conducerea unei reţele de trafic de droguri

Fostul înotător australian Scott Miller, vicecampion olimpic în proba de 100 m fluture în 1996 la Atlanta (SUA), a fost inculpat, marţi, pentru gestionarea unei reţele de trafic de metamfetamină, la 11 ani de la condamnarea sa într-un alt dosar legat de stupefiante, informează AFP.

Scott Miller, în vârstă de 45 de ani, şi un complice au fost reţinuţi, marţi, în urma unei descinderi a poliţiei la periferia oraşului Sydney.

Ei sunt acuzaţi că ar fi furnizat amatorilor metamfetamină în valoare de două milioane dolari australieni (1,3 milioane euro), drogurile fiind ascunse în lumânări.

Poliţia a descoperit, de asemenea, un kilogram de heroină, alte droguri şi bani lichizi.

Un purtător de cuvânt al poliţiei l-a prezentat pe Miller drept şeful unei "reţele criminale" care vindea metamfetamină în statul Noua Galie de Sud, precizând totodată că ancheta este în derulare.

Campion mondial în proba de 100 m fluture în 1995 şi vicecampion olimpic pe aceeaşi distanţă în 1996, Miller a cucerit şi medalia de bronz la Atlanta în proba de ştafetă 4x100 m liber.

El a fost condamnat în septembrie 2009 la 100 de ore de muncă în folosul comunităţii la Sydney, după ce a pledat vinovat de şase capete de acuzare formulate împotriva sa, inclusiv pentru furnizarea de ecstasy.

"În 2004, cariera mea s-a încheiat şi nu ştiam ce voi face cu viaţa mea. Pentru a-mi calma durerea retragerii, am început să fumez marijuana, să petrec şi toate astea au devenit parte din viaţa mea. Am căzut în patima alcoolului şi a drogurilor. Este un lucru oribil", a declarat acesta în cursul procesului său.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...