Fostul medic al lui Trump şi un susţinător al acestuia, ales în Camera Reprezentanţilor

Fostul medic al lui Trump şi un susţinător al acestuia, ales în Camera Reprezentanţilor

Fostul medic al Casei Albe Ronny Jackson, cunoscut pentru faptul că a lăudat 'sănătatea excelentă' a lui Donald Trump, al cărui susţinător fervent a devenit, a fost ales marţi în Camera Reprezentanţilor a Congresului american, conform proiecţiilor posturilor CNN şi MSNBC, preluate de AFP.

Jackson, medic militar cu grad de amiral, a candidat în Texas pe locul lăsat vacant de un ales republican care s-a pensionat.

'Nu mă voi înclina niciodată în faţa bandelor progresiste şi voi fi liderul conservator pe care îl meritaţi', a scris Jackson pe Twitter, spunând că este 'onorat' că a fost ales.

Amiralul Ronny Jackson era deja medicul Casei Albe pe vremea preşedintelui Barack Obama.

Jackson avea o reputaţie controversată alimentată de probleme cu alcoolul şi de acuzaţii de prescriere excesivă de medicamente în cadrul armatei, dar şi la Casa Albă.

El s-a făcut remarcat prin conferinţe de presă neobişnuit de detaliate despre Donald Trump, în care a depăşit cadrul strict medical al misiunii sale.

Jackson este cel care a lăudat 'genele incredibile' ale magnatului şi a apreciat că acesta va rămâne apt să-şi exercite funcţia 'până la sfârşitul mandatului şi chiar până la sfârşitul unui alt mandat dacă va fi reales'.

Donald Trump a dorit să-l promoveze pe Jackson la conducerea Departamentului pentru Foştii Combatanţi, însă medicul a refuzat în cele din urmă postul în urma controversei iscate de profilul său. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …