Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Fostul ministru Cristian David a cerut reluarea procesului; instanța a respins solicitarea

Fostul ministru Cristian David a cerut marți instanței, prin avocații săi, reluarea procesului în care este acuzat de luare de mită, după ce un membru al completului a fost înlocuit cu un alt judecător. Cererea a fost respinsă.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat în discuție un nou termen din dosarul fostului ministru de interne Cristian David în care este judecat pentru luare de mită, context în care avocații acestuia au solicitat reluarea procesului, după ce judecătoarea Cristina Rotaru a fost înlocuită pe 11 aprilie de judecătorul Ionuț Matei.

Apărătorii au invocat cauzele Beraru versus România și Cutean versus România, cerând, de asemenea, ca toți inculpații și martorii din acest caz să fie reaudiați.

Procurorul de ședință a precizat că prin această solicitare se dorește tergiversarea dosarului și a cerut respingerea cererii.

După deliberări, completul a stabilit că nu este necesară o astfel de măsură. "Jurisprudența invocată nu corespunde situației concrete în care se află acest dosar, în condițiile în care doi dintre membrii completului au asigurat componența acestuia încă de la începutul dosarului. Inculpații pot cere în apel readministrarea probatoriului", a arătat judecătoarea Ioana Bogdan.

Instanța a stabilit următorul termen din acest dosar pentru 3 octombrie.

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nițescu, fostul șef de cabinet al lui David, și Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la data comiterii faptei.

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu, Cristian David a pretins, iar în luna februarie 2008 a primit, suma de 500.000 de euro de la un denunțător, beneficiar al unor drepturi litigioase.

Denunțătorul este Adrian Mladin, care a fost mandatat de Viorica Știrbulescu să îndeplinească formalitățile necesare în vederea revendicării unei suprafețe de teren de 15 hectare situată în orașul Buzău.

Procurorii susțin că suma de bani a fost pretinsă și primită de Cristian David pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea titlului de proprietate asupra terenului de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

5 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă