Fostul ministru Zsolt Nagy a fost eliberat condiționat din închisoare

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, miercuri, ca fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Zsolt Nagy să fie eliberat condiționat din închisoare, după ce acesta a executat efectiv doi ani și nouă luni din pedeapsa de patru ani primită în dosarul privatizărilor strategice.

"În baza art. 425 ind. 1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestația declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 2062 din 04.09.2017 pronunțate de Judecătoria Sectorului 4 București în dosarul nr. 17230/4/2017. Menține sentința atacată. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Nagy Zsolt de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 1279/2015, mandat emis în baza sentinței penale nr. 488/2015 pronunțate de către Tribunalul București, Secția I Penală, dacă nu este reținut, arestat preventiv sau deținut în altă cauză. În baza art. 100 alin. 1 din Noul Cod penal obligă pe condamnatul Nagy Zsolt ca, pe durata termenului de supraveghere (de la 04.10.2017 și până la 26.01.2020), să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Ilfov, la datele fixate de acest Serviciu; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență", se arată în decizia tribunalului.

În ianuarie 2015, foștii miniștri Codruț Șereș (Economie) și Zsolt Nagy au fost condamnați la 4 ani și 8 luni închisoare și, respectiv, 4 ani, în dosarul privatizărilor strategice.

Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru aderare la un grup infracțional organizat cu caracter transnațional și trădare prin transmitere de secrete.

Acuzațiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acțiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA București și SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanță în vederea privatizării SN Radiocomunicații SA.

De asemenea, ei au fost acuzați și în legătură cu adjudecarea licitației pentru asigurarea consultanței în vederea restructurării și privatizării CN Poșta Română, selectarea prin licitație a consultantului internațional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acțiunile deținute de statul român la Romtelecom.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos