Fostul poliţist Derek Chauvin condamnat la peste 20 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor lui George Floyd

Fostul poliţist Derek Chauvin condamnat la peste 20 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor lui George Floyd

Fostul poliţist american Derek Chauvin, condamnat anterior pentru uciderea din culpă a lui George Floyd a fost condamnat la 245 de luni de închisoare (20 de ani şi cinci luni) şi pentru încălcarea drepturilor civile ale acestuia. Decizia corespunzătoare a fost luată joi de un tribunal din Minnesota, potrivit CNN.

În aprilie 2021, un juriu din Minneapolis a dat un verdict prin care stabilea vinovăţia în cazul Chauvin. Fostul ofiţer de poliţie a fost condamnat, conform legii statului Minnesota, pentru uciderea lui Floyd la 22,5 ani de închisoare.

Chauvin se confrunta, de asemenea, cu acuzaţii federale de încălcare a drepturilor civile ale decedatului. Procurorii susţin că l-a sufocat pe Floyd în ciuda faptului că acesta din urmă a fost încătuşat şi nu a opus rezistenţă, iar ulterior nu i-a oferit îngrijiri medicale. În decembrie 2021, fostul poliţist a pledat vinovat. Procurorii au insistat ca acesta să fie condamnat la 25 de ani de închisoare pentru aceste acuzaţii.

Judecătorul l-a condamnat pe Chauvin la 252 de luni de închisoare, dar a ţinut cont că acesta a executat deja şapte dintre ele, fostul poliţist în vârstă de 46 de ani urmând să execute ambele pedepse în acelaşi timp

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA