Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat la opt ani de închisoare

Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat la opt ani de închisoare

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru obţinerea în mod ilegal a unor fonduri pentru fostul său partid (Uniunea Democrată Croată, HDZ) prin virarea unor bani de la companii publice prin intermediul unei firme de marketing, transmite Reuters.

Sanader a respins acuzaţiile în acest caz şi este de aşteptat să conteste sentinţa de vineri la o instanţă superioară.

Decizia este urmarea rejudecării unui caz în care Ivo Sanader fusese deja condamnat în 2013 la nouă ani de închisoare, verdict ce a fost anulat de Curtea Supremă din motive procedurale.

În vârstă de 67 de ani, Sanader a condus guvernul croat între 2003 şi 2009, an în care a demisionat fără a oferi nicio explicaţie oficială.

În procesul rejudecat, şeful completului de judecată a decis că Sanader a organizat un grup pentru activitate infracţională şi pentru acoperirea unor cazuri de finanţare ilegală, potrivit postului public de televiziune croat.

HDZ, care se află în prezent la guvernare, a fost amendată cu 3,5 milioane kune (547.071 dolari) şi trebuie să returneze şi aproximativ 14 milioane kune (2,188 milioane dolari) reprezentând fonduri obţinute ilegal.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…