Fostul premier francez Francois Fillon, audiat de judecători

Fostul premier francez Francois Fillon, audiat de judecători

Fostul premier al Franţei, Francois Fillon, a fost din nou audiat vineri, la Paris, de judecători însărcinaţi cu ancheta asupra suspiciunilor privind locuri de muncă fictive pentru soţia şi copiii săi în calitate de asistenţi parlamentari, informează AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Fostul candidat al dreptei la prezidenţialele din 2017 este audiat la secţia financiară a marii instanţe de la Paris, la o zi după o nouă audiere a soţiei sale, Penelope Fillon, potrivit acestei surse care a confirmat o informaţie a publicaţiei Le Parisien.

"Aceste audieri sunt un proces clasic, după predarea raportului de sinteză al anchetatorilor, în iunie, şi înainte de viitoarea închidere a anchetei", a explicat aceeaşi sursă de informaţie.

Dezvăluiri făcute de presă în ianuarie 2017 au dinamitat campania prezidenţială a lui Francois Fillon, care plecase favorit în această cursă pentru Palatul Elysee.

În centrul dosarului se află suspiciunile asupra unor locuri fictive pentru soţia sa Penelope şi copiii săi în parlament. Investigaţiile vizează de asemenea salariile câştigate din mai 2012 până în decembrie 2013 de către soţia sa, pentru un loc de muncă la o revistă literară, "Revue des deux mondes", proprietate a unui om de afaceri apropiat lui Francois Fillon, Marc Ladreit de Lacharriere.

Inculpat la 14 martie 2017, pentru "deturnare de fonduri" şi "complicitate şi dobândire prin abuz a unor bunuri sociale", Francois Fillon a fost audiat de judecători pe fondul acestui caz câteva luni mai târziu. În timpul acelei audieri, la sfârşitul lui 2017, Francois Fillon a apărat caracterul real al locurilor de muncă de asistenţi parlamentari ai soţiei sale în Adunarea Naţională, între 1986 şi 2013, pe vremea când el era deputat, şi ale copiilor săi Charles şi Marie pe vremea când era senator, între 2005 şi 2007.

Patru persoane sunt inculpate în acest dosar: soţii Fillon, Marc Joulaud (fost supleant al lui Francois Fillon în Adunarea Naţională) şi Marc Ladreit de Lacharriere. Copiii cuplului Fillon au fost plasaţi sub statutul de martor asistat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”