Fostul premier pakistanez Imran Khan, arestat la Islamabad

Fostul premier pakistanez Imran Khan, arestat la Islamabad

Khan a fost arestat preventiv în timp ce se prezenta la tribunal pentru a fi acuzat într-un caz de corupție.

Imran Khan, fostul premier pakistanez, a fost arestat

Imran Khan, fostul premier pakistanez, a fost arestat de armată în timp ce se prezenta la tribunalul din Islamabad pentru a fi acuzat într-un caz de corupție.

Fawad Chaudhry, un oficial de rang înalt din cadrul partidului lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf, a declarat că bărbatul în vârstă de 72 de ani a fost arestat marți, în incinta tribunalului, de către agenți ai Biroului Național de Responsabilitate, organismul anticorupție al țării.

Un martor a declarat că, la scurt timp după ce Khan a intrat pe poarta Înaltei Curți din Islamabad, contingente de forțe paramilitare și transportoare blindate au intrat după el.

Poarta a fost blocată de vehiculele blindate, iar Khan a fost luat cu forța, în condiții de securitate sporită, a precizat martorul.

Khan a fost înlăturat din funcția de prim-ministru în urma unui vot de neîncredere în aprilie anul trecut. El a susținut că înlăturarea sa a fost ilegală și o conspirație occidentală și a făcut campanie împotriva guvernului succesorului său, Shehbaz Sharif, cerând alegeri anticipate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990