Fostul premier pakistanez Imran Khan, împuşcat în picior, dar în afara pericolului. Un presupus atacator ar fi fost ucis

Fostul premier pakistanez Imran Khan, împuşcat în picior, dar în afara pericolului. Un presupus atacator ar fi fost ucis

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost împuşcat joi în picior în timpul unui marş în estul ţării, relatează AFP, Reuters şi dpa, citând media şi colaboratori ai fostului premier. Un presupus atacator a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut.

Fostul premier Imran Khan, în timul unui marș electoral, pe 1 noiembrie Foto AFP

Imran Khan conducea un marş de protest spre Islamabad pentru a cere alegeri anticipate. Atacul s-a produs la Wazirabad, la circa 200 km de capitala Islamabad.

Khan a fost rănit la picior, dar se află în afara pericolului, au transmis media pakistaneze.

Fostul prim-ministru a fost internat la spital şi starea sa este stabilă, a precizat consilierul său Fawad Chawdry.

Potrivit postului ARY News, acesta a apreciat că a fost vorba de o "tentativă de asasinat".

Mai mulţi militanţi ai formaţiunii lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), care călătoreau în acelaşi camion, au fost şi ei răniţi, a menţionat un alt consilier.

Atacatorul a deschis focul cu o armă automată, a declarat pentru Reuters un coleg de partid al fostului premier.

Un consilier apropiat al lui Imran Khan, Raof Hasan, a declarat pentru France Presse că un bărbat bănuit că l-a atacat pe politician a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut de poliţie.

Demis de Adunarea naţională printr-o moţiune de cenzură în aprilie, Imran Khan păstrează un sprijin larg din partea populaţiei. Începând din aprilie, el a organizat ample adunări în ţară pentru a face presiuni asupra coaliţiei fragile aflate la putere şi a obţine alegeri anticipate.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a condamnat atacul şi a ordonat ministrului de interne să lanseze imediat o anchetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro