Fostul premier pakistanez Shahid Khaqan Abbasi, arestat pentru corupţie

Fostul premier pakistanez Shahid Khaqan Abbasi, arestat pentru corupţie

Fostul prim-ministru pakistanez Shahid Khaqan Abbasi a fost arestat joi la Lahore de autorităţile anticorupţie, potrivit unor surse concordante citate de AFP şi Reuters. Arestarea sa urmează celei a altor personalităţi politice de prim plan din opoziţie, relatează AFP şi Reuters.

Fost ministru al petrolului, Abbasi a preluat conducerea ţării în august 2017, înlocuindu-l pe Nawaz Sharif, un apropiat al său şi care fusese destituit din funcţia de premier sub acuzaţii de corupţie. El a rămas în fruntea ţării până în vara anului 2018, când în locul lui a fost ales fostul campion la cricket Imran Khan.

Abbasi "a fost arestat şi ar urma să se prezinte în faţa unui tribunal anticorupţie astăzi sau mâine", a declarat un oficial al Autorităţii anticorupţie sub rezerva anonimatului. O altă sursă din aceeaşi instituţie a confirmat arestarea fostului lider.

Aceasta survine la câteva săptămâni după cea a fostului preşedinte pakistanez Asif Ali Zardari, acuzat de asemenea de corupţie.

La rândul său, Nawaz Sharif a fost condamnat la sfârşitul anului 2018 la şapte ani de închisoare şi rămâne în spatele gratiilor, în timp ce fratele său Shahbaz Sharif, fost guvernator al provinciei Punjab, este de asemenea urmărit pentru corupţie.

"Încă un premier ales a fost arestat", a scris pe Twitter fiica lui Nawaz Sharif şi lideră a opoziţiei Maryam Nawaz Sharif. ''Singura sa vină este de a fi un apropiat al lui Nawaz Sharif'', a adăugat ea.

Actualul prim-ministru Imran Khan a fost ales în urmă cu un an, după ce a dus o campanie de luptă împotriva corupţiei şi a promis crearea unui stat al bunăstării. Însă primul an la putere a fost marcat de mari dificultăţi economice care l-au determinat să adopte un program de austeritate, provocând nemulţumirea populaţiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA