Fostul președinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, rămâne sub control judiciar

Fostul președinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, rămâne sub control judiciar

Magistrații Tribunalului Călărași au decis, luni menținerea controlului judiciar pentru fostul președinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, precum și administrarea de noi probe în dosarul de luare de mită. 'Instanța a menținut controlul judiciar instituit în iulie 2015 și a acordat un nou termen pentru administrarea de noi probe', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Călărași, judecătorul Gabriela Tănase.

Potrivit sursei citate, următorul termen a fost fixat pentru data de 7 martie, a.c.

Cristinel Bîgiu a fost arestat preventiv pe data de 7 decembrie 2014 de magistrații Tribunalului București și a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și conflict de interese în formă continuată și pentru tentativă de spălare a banilor . Prin încheierea din 6 iulie 2015, Tribunalul Călărași, instanța desemnată să judece dosarul, a decis în cazul acestuia măsura preventivă a controlului judiciar.

Potrivit rechizitoriului DNA, Cristinel Bîgiu a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de luare de mită în formă continuată, 12 infracțiuni de conflict de interese în formă continuată și tentativă de spălare a banilor.

Conform procurorilor anticorupție, în perioada decembrie 2013—decembrie 2014, Cristinel Bîgiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul instituției să facă demersuri pentru declanșarea procedurilor de achiziție directă, prin modificarea proiectului inițial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Buzău pentru perioada 2014-2020 și împărțirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitație publică, precum și să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte și să întocmească efectiv proiectele.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...