Fostul președinte american, Donald Trump, acuzat de hoție în audierea care anchetează atacul de la Capitoliu

Fostul președinte american, Donald Trump, acuzat de hoție în audierea care anchetează atacul de la Capitoliu

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin
Realizator: Fostul preşedinte american, Donald Trump, a fost acuzat de hoţie în Congresul Statelor Unite, în timpul audierilor publice ale comisiei parlamentare care anchetează atacul de anul trecut asupra Capitoliului. Unul din membrii comisiei a afirmat că fostul preşedinte a refuzat să-şi recunoască înfrângerea în alegeri pentru a putea să strângă, în continuare, bani de campanie de la susţinători. Comisia parlamentară nu are puterea să îl pună sub acuzare, însă spune că poate dovedi că Donald Trump a provocat atacul din ianuarie 2021, în care cinci persoane au murit şi câteva sute au fost rănite. Corespondentul RRA, Doina Saiciuc, transmite din Washington.
Reporter: În a doua audiere publică, comisia Camerei Reprezentanților care investighează atacul de la 6 ianuarie 2021 împotriva Capitoliului a adus luni noi dovezi care arată că fostul președinte Trump a știut că a pierdut alegerile din 2020, dar a insistat totuși că ele au fost furate, în efortul de a se agăța de putere și de a colecta milioane de dolari în donații de campanie. Oficial după oficial din fosta administrație Trump au mărturisit comisiei că l-au prevenit pe Donald Trump să nu declare victorie și să nu afirme că alegerile au fost fraudate. A fost un moment important al cazului construit de comisia „6 ianuarie”, menit să demonstreze culpabilitatea fostului președinte. Chiar fostul ministru al justiției, William Barr, a spus lui Donald Trump că alegerile nu au fost fraudate.
Liz Cheney: În schimb, a urmat un curs în acțiunii recomandat de un aparent beat Rudy Giuliani, acela de a afirma că a câștigat.
Reporter: A spus vicepreședinta comisiei, republicana Liz Cheney. În același timp, comisia a arătat că Trump a folosit afirmațiile false privind fraudarea alegerilor pentru a aduna sute de milioane de dolari de la suporterii lui, pentru un așa-numit „Fond oficial al apărării alegerilor”, care nu a existat niciodată.
Zoe Lofgren: Marea minciună a fost, de asemenea, o mare hoție.
Reporter: A arătat democrata Zoe Lofgren./abranescu/dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iunie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...