Fostul președinte israelian Shimon Peres, spitalizat după un accident cerebral

Fostul președinte israelian Shimon Peres, spitalizat după un accident cerebral

Fostul președinte israelian Shimon Peres, laureat al premiului Nobel pentru pace, a fost spitalizat marți seară în apropiere de Tel Aviv după un accident vascular cerebral, a anunțat biroul său într-un comunicat, informează France Presse.

"Fostul președinte a fost spitalizat la Tel-Hashomer după un accident cerebral. Starea sa este stabilă. Este conștient și primește un tratament adecvat" afecțiunii de care suferă, se menționează în comunicatul citat.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a mai avut în ianuarie două episoade cardiace în interval de 10 zile și a fost spitalizat de două ori.

Unul dintre artizanii acordurilor de pace de la Oslo din 1993, Shimon Peres a primit premiul Nobel pentru pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin și cu fostul lider palestinian Yasser Arafat, ambii decedați.

Ultimul om politic încă în viață provenit din generația părinților fondatori ai statului Israel, ministru în numeroase guverne, Peres și-a asumat în mai multe rânduri funcția de prim-ministru, apoi de președinte al statului Israel în perioada 2007-2014.

Ajuns la vârsta de 93 de ani, Peres a rămas deosebit de activ prin intermediul Centrului Peres pentru pace, care promovează coexistența între evrei și arabi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”