Fostul primar al Ploieștiului Andrei Volosevici, trimis în judecată pentru corupție, ar fi refuzat testarea poligraf(surse)

Fostul primar al Ploieștiului Andrei Volosevici, trimis în judecată pentru corupție, ar fi refuzat testarea poligraf(surse)

Senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și trafic de influență, ar fi refuzat să fie supus testării poligraf pe care unul dintre denunțătorii săi ar fi acceptat-o și ar fi trecut-o, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate dosarului.

Potrivit acestora, două persoane ar fi formulat denunțuri împotriva lui Andrei Volosevici, una dintre acestea fiind omul de afaceri Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova și al familiei Cosma, el fiind denunțător și în ultimul dosar în care deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată.

Procurorii spun că, în calitate de primar al municipiului Ploiești, în vara anului 2012, inculpatul a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 80.000 lei pe care a primit-o în trei tranșe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obținerea unui nou mandat). În schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes trebuia să câștige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploiești, finanțat de primărie. Ulterior, denunțătorul urma să obțină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv.

Conform surselor citate, persoana care i-ar fi dat cei 80.000 de lei lui Volosevici este Răzvan Alexe, fostul primar negând în fața anchetatorilor aceste aspecte.

De asemenea, Volosevici ar fi refuzat să fie supus testării poligraf, în timp ce denunțătorul său ar fi acceptat testul, pe care l-a și trecut.

Potrivit surselor apropiate dosarului, deputatul PSD Vlad Cosma, audiat în dosar, le-ar fi confirmat procurorilor că Volosevici a primit bani de la Alexe. Vlad Cosma a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești pentru fapte de corupție într-un dosar în care a fost deferit justiției și Răzvan Alexe.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme