Fostul primar al Ploieștiului Andrei Volosevici, trimis în judecată pentru corupție, ar fi refuzat testarea poligraf(surse)

Fostul primar al Ploieștiului Andrei Volosevici, trimis în judecată pentru corupție, ar fi refuzat testarea poligraf(surse)

Senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și trafic de influență, ar fi refuzat să fie supus testării poligraf pe care unul dintre denunțătorii săi ar fi acceptat-o și ar fi trecut-o, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate dosarului.

Potrivit acestora, două persoane ar fi formulat denunțuri împotriva lui Andrei Volosevici, una dintre acestea fiind omul de afaceri Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova și al familiei Cosma, el fiind denunțător și în ultimul dosar în care deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată.

Procurorii spun că, în calitate de primar al municipiului Ploiești, în vara anului 2012, inculpatul a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 80.000 lei pe care a primit-o în trei tranșe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obținerea unui nou mandat). În schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes trebuia să câștige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploiești, finanțat de primărie. Ulterior, denunțătorul urma să obțină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv.

Conform surselor citate, persoana care i-ar fi dat cei 80.000 de lei lui Volosevici este Răzvan Alexe, fostul primar negând în fața anchetatorilor aceste aspecte.

De asemenea, Volosevici ar fi refuzat să fie supus testării poligraf, în timp ce denunțătorul său ar fi acceptat testul, pe care l-a și trecut.

Potrivit surselor apropiate dosarului, deputatul PSD Vlad Cosma, audiat în dosar, le-ar fi confirmat procurorilor că Volosevici a primit bani de la Alexe. Vlad Cosma a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești pentru fapte de corupție într-un dosar în care a fost deferit justiției și Răzvan Alexe.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…