Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, invitat la un prânz privat de regele Charles al Marii Britanii

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, invitat la un prânz privat de regele Charles al Marii Britanii

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I a plecat în exil în august 2020, în Emiratele Arabe Unite, pe fondul unor acuzații de delapidare. El este așteptat la un prânz privat la Londra înainte de încoronarea regelul Charles.

Juan Carlos FOTO: Getty Images

Juan Carlos (85 de ani) se află de câțiva ani în centrul unui scandal de corupție în țara sa natală.

Cotidianul spaniol El Mundo relatează că fostul rege va călători de la Londra pentru un prânz privat cu suveranul britanic, regele Charles, susțin jurnaliștii DailyMail .

Ziua exactă în care Juan Carlos va pleca la Londra nu a fost încă dezvăluită, dar vizita este de așteptat să vină înainte de încoronarea lui Charles al III-lea, pe 6 mai.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, o femeie de afaceri daneză, a decis să-l dea în judecată pe Juan Carlos I la Înalta Curte din Londra, cu scopul de a obţine despăgubiri, cu privire la presupuse fapte de hărţuire.

Juan Carlos I, care a abdicat în iunie 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, a anunţat în cursul unei audieri că are „dreptul la imunitate în tribunalele englezeşti, în calitatea sa de membru superior al familiei regale spaniole”.

Înalta Curte din Londra a stabilit în luna martie 2022 că Juan Carlos nu beneficiază de imunitate personală , întrucât nu mai este şef de stat sau membru al familiei regale. Inclusiv în cazul acţiunilor anterioare abdicării sale din 2014, actele de „hărţuire'' de care este acuzat de fosta sa amantă „nu ţin de sfera activităţii guvernamentale sau a suveranului'' pentru care ar putea beneficia de imunitate în virtutea dreptului britanic, a mai hotărât instanţa londoneză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...