Fostul secretar general al Guvernului intenționează să candideze la alegerile parlamentare

Fostul secretar general al Guvernului intenționează să candideze la alegerile parlamentare

Fostul secretar general al Guvernului Sorin Chelmu a anunțat miercuri că intenționează să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"În primul rând, eu am renunțat la această funcție care m-a onorat și m-a responsabilizat în egală măsură. În al doilea rând, am luat această decizie întrucât intenționez să candidez la alegerile parlamentare de anul acesta. Am decis să părăsesc prim-planul activității guvernamentale și din respect pentru angajamentul actualului Guvern de a se menține apolitic și de a nu lăsa responsabilitățile administrative să interfereze cu campania electorală. Este motivul pentru care am ales să fac un pas în spate, astfel încât să pot face unul înainte după acest pas", a declarat Chelmu, la Realitatea Tv.

El a adăugat că premierul Dacian Cioloș "a înțeles și a acceptat" decizia sa.

Întrebat dacă mai sunt și alți membri ai Guvernului care ar vrea să participe la alegerile parlamentare, Chelmu a răspuns: "Este posibil, dar nu pot să vă dau eu nume, cine și cum va candida".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri că eliberarea din funcție a secretarului general Sorin Chelmu s-a făcut la cererea acestuia , întrucât a considerat că "trebuie să facă un pas înapoi" din Cabinet.

"Decizia de schimbare a domnului Chelmu s-a publicat în Monitorul Oficial de astăzi (miercuri — n.r.). Din câte știu eu, a fost eliberat la cerere din funcție. (...) A considerat că trebuie să facă un pas înapoi din Guvern", a spus Iolu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Premierul Dacian Cioloș a decis miercuri să îl elibereze pe Sorin Chelmu din funcția de secretar general al Guvernului.

Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, Florin Tacu, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, exercită atribuțiile secretarului general al Guvernului, cu rang de ministru, până la numirea conducătorului Secretariatului General al Guvernului, în condițiile legii.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mirela Bărbulescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”