Fostul șef al autorității de reglementare a sectorului financiar din Polonia a fost reținut pentru corupție

Fostul șef al autorității de reglementare a sectorului financiar din Polonia a fost reținut pentru corupție

Fostul șef al autorității de reglementare a sectorului financiar din Polonia (KNF), Marek Chrzanowski, a fost reținut marți de către agenția anticorupție (CBA), transmite Reuters.

Chrzanowski a demisionat din funcția de președinte al KNF la începutul acestei luni, după ce omul de afaceri Leszek Czarnecki l-a acuzat că a cerut milioane de dolari unui avocat în schimbul sprijinului său. Chrzanowski a negat acuzațiile, scrie News.ro.

“Fostul președinte al KNF va fi dus la biroul procuraturii din Katowice, unde îi vor fi prezentate acuzațiile”, a declarat un purtător de cuvânt al CBA. Chrzanowski, fost bancher la banca centrală, a fost numit la conducerea KNF în 2016 de către partidul Dreptate și Justiție, care a afirmat că unul dintre politicii sale fiscale este combaterea corupției la colectarea TVA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale