Fostul șef al CIA a explicat de ce Prigojin a oprit rebeliunea

Fostul șef al CIA a explicat de ce Prigojin a oprit rebeliunea

Evgheni Prigojin, liderul companiei militare private ruse „Wagner”, a oprit revolta pentru că nervii i-au cedat. Această opinie a fost exprimată de fostul director al CIA și general în retragere al Armatei SUA, David Petraeus, la CNN.

David Petraeus a comentat revolta din Federația Rusă. Foto: Arhiva Adevărul

De asemenea, fostul oficial american îl sfătuiește pe Prigojin să fie foarte atent în jurul ferestrelor deschise.

Se afla... la aproximativ două ore de mers cu mașina de periferia Moscovei, unde începeau să fie pregătite poziții defensive. Această revoltă, deși aplaudată, nu a obținut sprijinul pe care îl sperase. Și din nou a decis să accepte înțelegerea. . A abandonat efortul." , - îl citează Vocea Americii , conform unian.ua.

Petraeus crede că dictatorul rus ar fi putut să fugă din capitală în acel moment. "Cred că guvernul s-a clătinat. Putin personal s-a clătinat. Asta îl face mai vulnerabil decât oricând în cele două decenii de conducere a Federației Ruse. Cine știe unde ar putea ajunge acum", a adăugat generalul.

Potrivit fostului director al CIA, Prigojin a reușit să-și salveze viața, dar a pierdut PMC. „Și ar trebui să fie foarte atent în jurul ferestrelor deschise în noul loc din Belarus unde se duce”, a subliniat Petraeus.

După cum se știe, la 23 iunie, Prigojin a anunțat că merge „la Moscova ”pentru că nu vrea ca țara să trăiască „în corupție și minciună”. El a îndemnat să nu se reziste mercenarilor, altfel ei vor distruge pe oricine li se opune.

image

Deja dimineața, wagneriții au preluat controlul unei părți a sediilor și facilităților militare din Rostov-pe-Don și au înaintat spre Moscova, trecând prin regiunile Voronej, Lipetsk și Tula.

În Rusia i s-a deschis un dosar, Putin a numit-o trădare, iar la Moscova și în regiune a fost introdus regimul contraterorist.

Cu toate acestea, deja seara, Prigojin a anunțat că își retrage coloanele și se întoarce. Kremlinul a anunțat că dosarul împotriva lui va fi închis, iar liderul PMC însuși va „merge în Belarus”. De asemenea, au promis că nu-i vor persecuta pe mercenarii Wagner.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat