Fostul şef al Interpol 'a acceptat mită', susţin autorităţile chineze

Fostul şef al Interpol 'a acceptat mită', susţin autorităţile chineze

Şeful demisionar al Interpol, Meng Hongmei, viceministru chinez al Securităţii Publice, face în prezent obiectul unei anchete pentru corupţie în China, fiind acuzat că ar fi 'acceptat mită', conform unui anunţ făcut luni la Beijing, potrivit AFP şi Reuters.

Meng a 'acceptat mită şi este suspectat de încălcarea legii', susţine într-un comunicat Ministerul Securităţii Publice, fără însă a face precizări cu privire la acuzaţii.

Comunicatul este prezentat ca un raport al unei reuniuni organizate luni în celula Partidului Comunist Chinez (PCC) din cadrul Ministerului Securităţii Publice (poliţie).

Textul nu precizează dacă acuzaţiile formulate împotriva lui Meng datează din perioada funcţiilor sale ministeriale sau din perioada în care a deţinut funcţia de şef al Interpol. De asemenea, nu rezultă foarte clar din comunicat dacă acesta a fost sau nu reţinut şi plasat în arest preventiv.

În cursul nopţii, Comisia centrală de inspecţie disciplinară a PCC (la putere), responsabilă de combaterea corupţiei în rândul funcţionarilor de stat, a declarat că Meng Hongwe este 'în prezent vizat de o anchetă, fiind suspectat de încălcarea legii', fără alte precizări.

Interpol - Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală - a anunţat duminică demisia directorului său 'cu efect imediat', care fusese dat dispărut mai bine de zece zile după ce a plecat într-o călătorie în ţara sa de origine, China.

Soţia sa, Grace Meng, care a semnalat joi poliţiei franceze dispariţia sa 'îngrijorătoare', a declarat la rândul său duminică presei la Lyon (centrul-est al Franţei), sediul mondial al Interpol, că soţul ei, în vârstă de 64 de ani, este 'în pericol'.

Sud-coreeanul Kim Jong Yang va ocupa temporar funcţia de director al instituţiei, până la alegerea unui alt şef. Meng s-a aflat la conducerea organizaţiei de cooperare poliţienească a celor 192 de state membre din noiembrie 2016. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

4 Așa o fi?

5 Băăă...