Fostul şef al spionajului german critică, la televiziunea ungară, politica privind migraţia dusă de cancelarul Merkel

Fostul şef al spionajului german critică, la televiziunea ungară, politica privind migraţia dusă de cancelarul Merkel

Fostul şef al serviciului german de informaţii interne, Hans-Georg Maassen, a criticat puternic, într-un interviu pentru televiziunea publică ungară M1, politica în materie de migraţie dusă de cancelarul Angela Merkel, transmite joi dpa.

Maassen, care a condus până în noiembrie Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), a declarat că Angela Merkel nu a reuşit să reducă în mod corespunzător numărul de solicitanţi de azil şi de imigranţi ilegali care vin în Germania.

Deşi numărul migranţilor a scăzut din 2015, 'barierele sunt încă deschise, chiar dacă vin mai puţini', a declarat Maassen, într-un interviu de 25 de minute difuzat luni, potrivit informaţiilor dpa.

Hans-Georg Maassen a fost demis după ce s-a aflat în centrul unor controverse începând din 7 septembrie, după ce a dezminţit existenţa unor 'vânători colective' de străini, denunţate de cancelar după manifestaţiile împotriva migranţilor, desfăşurate la apelul extremiştilor de dreapta la Chemnitz.

La modul general, Maassen a fost criticat pentru legături presupuse a fi prea apropiate cu partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Presa l-a acuzat că a transmis acestei formaţiuni informaţii confidenţiale, ceea ce Maassen a dezminţit în mod oficial.

Este probabil ca recentul său interviu să atragă atenţia, dat fiind că a fost acordat unei televiziuni ungare sprijinite de prim-ministrul Viktor Orban, care, prin poziţia sa fermă antiimigraţie, a intrat în conflict în mod repetat cu oficiali UE de la Bruxelles.

Potrivit lui Maassen, stimulentele continuă să rămână ridicate pentru imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu pentru a veni în Europa.

El a avertizat că nu au fost luate precauţiile necesare 'pentru a minimiza presiunea migraţionistă, astfel încât aceşti oameni să nu vină la noi'.

Fostul şef al BfV a mai spus că a fost evident încă din 2015 că integrarea în societatea germană a unui număr atât de mare de refugiaţi nu va fi posibilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …