Fostul șef de campanie al lui Donald Trump, anchetat sub suspiciunea de spălare de bani (WSJ)

Fostul șef de campanie al lui Donald Trump, anchetat sub suspiciunea de spălare de bani (WSJ)

Paul Manafort, care a fost pentru trei luni șeful campaniei electorale al actualului președinte al SUA, Donald Trump, este anchetat pentru o posibilă infracțiune de spălare de bani, a informat joi The Wall Street Journal (WSJ), preluat de EFE.

Potrivit unei surse citate de cotidianul american, ancheta este condusă de Robert Muller, procuror special în ancheta privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane din noiembrie 2016.

Conform WSJ, investigațiile pe tema unui posibil delict de spălare de bani comis de către Manafort au început în urmă cu câteva săptămâni.

Ziarul american mai scrie că cele două comisii pentru serviciile de informații — din Senat și din Camera Reprezentanților — analizează posibilitatea ca Manafort să fi spălat bani, potrivit unor surse la curent cu această anchetă. Manafort a lucrat timp de câteva luni pentru un partid prorus din Ucraina. Mass media americane au publicat informații despre datoriile făcute de Manafort, în valoare de zeci de milioane de dolari, în ultimii 10 ani.

Comisia pentru serviciile de informații din Senat a primit rapoarte de la Ministerul de Finanțe al SUA cu privire la tranzacții internaționale pentru a verifica dacă afacerile lui Trump au legături financiare cu interese ruse, potrivit WSJ, care amintește că Trump a negat această posibilitate.

Într-un interviu acordat miercuri cotidianului american The New York Times, Trump a declarat că Mueller trebuie să se concentreze pe ancheta privind presupusul amestec rus în campania electorală, deoarece nu are mandat să ancheteze situația financiară a familiei Trump, amintește EFE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...