Fostul şef Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma, a fost trimis în judecată în stare de arest

Fostul şef Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma, a fost trimis în judecată în stare de arest

Parchetul General a trimis în judecată un bărbat pentru uz de fals și înșelăciune, după ce ar fi folosit diplome false ce atestau că a absolvit Politehnica, pentru a se angaja ca inginer la Transelectrica. Bărbatul e în arest preventiv, iar procurorii au pus sechestru pe 2 imobile și un cont bancar. Este vorba despre Marius Dănuț Carașol, fostul şef Transelectrica.

Procurorii din cadrul Parchetului General au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat, pentru infracțiunile uz de fals (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim și în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA) și înșelăciune (parte civilă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA).

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, bărbatul ar fi utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat. Documentele de studii le folosea pentru angajarea sa la diferite firme.

Procurorii au propus instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului preventiv, precum și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre soluționare. 
 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...