Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 6 ani de închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 6 ani de închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 6 ani de închisoare de către Tribunalul București. Drăghici și-a recunoscut vinovăția și a semnat un acord.

Fostul trezorier a fost condamnat la 6 ani de închisoare FOTO Inquam Photos

„Dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei rezultante de 6 ani închisoare”, arată decizia emisă de Tribunalul București, potrivit portalului instanței.

Decizia Tribunalului București poate fi atacată în termen de zece zile, fiind însă puțin probabil să se întâmple acest lucru, dat fiind că Micrea Drăghici a semnat un acord.

Inițial, pe 1 iulie 2021, Mircea Drăghici a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi folosit banii partidului pentru achiziţionarea unui imobil.

Acord de recunoaștere a vinovăției

Fostul trezorier semnase cu DNA încă din luna iunie un acord de recunoaștere a vinovăției.

„În perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi/sau cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane”, a transmis atunci DNA.

Procurorii anticorupție au mai menționat că, „din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă".

„În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 6 ani închisoare cu executare şi interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât şi pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public", a mai precizat DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro