Fota: „Mircea Toma nu are ce căuta în CNA. Îşi ascunde poziţiile anti-occidentale şi anti-democratice sub masca neutralității”

Fota: „Mircea Toma nu are ce căuta în CNA. Îşi ascunde poziţiile anti-occidentale şi anti-democratice sub masca neutralității”

Preşedintele Institutului Diplomatic Român şi fost consilier prezidențial, Iulian Fota, critică în termeni duri intrarea lui Mircea Toma în Consiliul Naţional al Audiovizualului, la propunerea USR-PLUS.

Mircea Toma „îşi ascunde poziţiile anti-occidentale şi anti-democratice sub masca neutralității”, consideră Iulian Fota, într-o postare pe Facebook, în care se face trimitere la răspunsul dat de şeful ActiveWatch scrisorii deschise pe care i-o adresase Vladimir Tismăneanu. „Poziția noastră apropo de clasa politică contemporană e publică: sunt toți aceeași mizerie”, susţine Mircea Toma în replica dată lui Tismăneanu, încercând să explice „neutralitatea”.

Postarea integrală a lui Iulian Fota:

  • Citind raspunsul pe care Mircea Toma il da lui Vladimir Tismaneanu, m-am convins, odata in plus, ca Toma nu are ce cauta in CNA. Isi ascunde pozitiile anti-occidentale si anti-democratice sub masca neutralitatii. Cum poti sa spui ca „sunt toti aceeasi mizerie”, cand nu este asa?
  • Dreapta nu a folosit niciodata, sistematic, violenta impotriva propriului popor, asa cum stanga a facut de cel putin doua ori, mineriada din 1990 si 10 august . De ce dreapta nu are un profil de tip „mitraliera”, in timp ce stanga este bine reprezentata de astfel de indivizi?
  • Dreapta nu s-a revoltat niciodata impotriva ideii de occidentalizare a Romaniei si a Occidentului. Stanga a facut-o de mai multe ori, direct sau indirect, cum a fost mineriada din 1999, impotriva relatiei Romaniei cu NATO sau razboiul lui Dragnea cu UE.
  • Dreapta are si ea vina ei pentru regresele economice ale Romaniei. Dar niciodata amploarea greselilor economice nu poate fi comparata cu cele ale stangii. „Capitalismul de cumetrie” este o inventie a stangii, devalizarile de banci au fost tot ale lor, populismul desantat, iresponsabil fiscal, tot acolo il gasim. Pentru dreapta economia de renta a insemnat beneficii individuale. Pentru stanga ea a insemnat furt cu metoda.
  • Si tocmai pentru ca stanga are mult mai multi bani la dispozitie, masinaria de improscat cu minciuni si rahat , ca nu degeaba ii spune „latrina” , apartine stangii !!! Nu spun ca drepta nu este si ea tentata sa minta. Avem si acolo prosti care nu inteleg pericolul minciunii. Dar pot fi ei comparati cu masinariile infernale ale stangii, construite de specialistii in propaganda speciala ai fostului PCR ? Gasim pe drepta, ca volum si frecventa a minciunii, echivalentul „latrinelor” de pe stanga? Daca stanga pierde minciuna, ca instrument principal de exprimare, ramane fara mesaj.
  • Si atunci cum sunt la fel? Sunt de acord ca nu mai avem politicieni albi, dar intre gri si negru este totusi o diferenta. Si cand oferta este atat de firava diferentele de nuanta conteaza. Daca toti sunt corupti si incompetenti , macar ii votez pe cei care nu ma bat pentru ca am alta opinie si nu vor sa ma rupa de Occident. Tot e ceva. Macar si doar pentru atat, dreapta e mai buna ca stanga. Macar pentru atat.
  • Ca si in politica mondiala „neutralitatea” este o capcana si o masca pentru pozitii anti-occidentale si anti-democratice. Iar in Romania „neutralitatea ” este un concept ceausist, cu radacini in anii 80. Pe logica asta se afirma ca SUA si Rusia sunt la fel.
  • Si totusi, cum SUA, cu toate problemele ei, nu este la fel ca Rusia, nici dreapta nu este egala stangii in Romania. Este un pic mai buna. Si ar putea sa fie mult mai buna.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro