Fotbal - Campionatul European U21: Ianis Hagi, ''un jucător cu un potenţial uriaş'' (presă)

Fotbal - Campionatul European U21: Ianis Hagi, ''un jucător cu un potenţial uriaş'' (presă)

Ianis Hagi este "un jucător cu un potenţial uriaş", estimează site-ul goal.com cu câteva zile înainte de startul Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.

"Calificarea în semifinale va fi extrem de dificilă, ţinând cont de forţa adversarelor, dar echipa lui Mirel Rădoi şi-a arătat valoarea depăşind Portugalia pentru a încheia pe primul loc în Grupa 8, frumoasa victorie cu 2-1 la Pacos de Ferreira dovedindu-se decisivă.

România nu este echipa care înscrie cel mai mult, dar George Puşcaş, atacantul central al lui Palermo, a marcat de şapte ori în campania de calificare şi Ianis Hagi - fiul legendarului Gheorghe - rămâne un jucător cu un potenţial uriaş, chiar dacă trecerea lui pe la Fiorentina nu a fost pe măsura aşteptărilor.

În plus, cel mai probabil echipa va fi greu de depăşit, ea primind doar patru goluri în preliminarii, iar Ionuţ Radu, de la Genoa, ar putea fi unul dintre cei mai buni portari ai turneului", scrie goal.com.

Ianis Hagi este jucătorul de urmărit din echipa României la acest turneu, în opinia site-ului UEFA, care aminteşte că tânărul fotbalist este un jucător creativ, care loveşte mingea cu ambele picioare şi este un specialist al fazelor fixe.

România va debuta în Grupa C a turneului final pe 18 iunie, împotriva Croaţiei (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), pe 21 iunie va înfrunta Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franţei (Cesena, 22:00).

Campionatul European de tineret se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019 în 5 oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nell'Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe ale CE se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…