Fotbal - CM 2018: Amicalul Israel - Argentina, anulat în urma presiunilor palestiniene

Meciul de pregătire în vederea Cupei Mondiale de fotbal 2018 pe care selecţionata Argentinei urma să-l dispute în compania Israelului, sâmbătă la Ierusalim, a fost anulat la presiunea palestinienilor, care i-au cerut lui Lionel Messi să nu participe, temându-se de o redresare politică a statului evreu, informează AFP.

Anularea a fost anunţată la câteva ore după o mobilizare în faţa terenului de antrenament al selecţionatei argentiniene, la Barcelona, unde militanţi palestinieni au desfăşurat un tricou al selecţionatei Argentinei, pătat cu vopsea roşie care imita sângele, avertizându-i pe jucătorii naţionalei "albiceleste" să nu dispute partida cu Israelul.

Un incident care pare să-i fi marcat pe jucătorii sud-americani, conform presei argentiniene.

Ministrul argentinian al Afacerilor externe, Jorge Faurie, a indicat că "jucători selecţionatei nu mai doresc să joace meciul. (...) Însuşi selecţionerul a cerut să nu se mai dispute nicio altă întâlnire, iar echipa să se concentreze asupra primului meci din Rusia, pe 16 iunie".

Conform ministrului, "campania care a devenit virală în mass-media, ameninţările la adresa jucătorilor, tricourile cu sânge, ameninţările la adresa apropiaţilor" au cântărit în luarea deciziei de anulare a partidei.

Anunţul oficial privind anularea partidei a venit din partea reprezentanţei diplomatice israeliene de la Buenos Aires.

"Ambasada Israelului anunţă, cu regret, suspendarea meciului între selecţionatele Israelului şi Argentinei", deplângând "ameninţările şi provocările îndreptate împotriva lui Lionel Messi, care au generat în mod logic teama colegilor săi".

Autorităţile israeliene au subliniat că "prietenia dintre Republica Argentina şi Statul Israel, care va sărbători 70 de ani de existenţă, nu se reduce la un meci de fotbal. Ţările democratice şi publicul plural (compus din evrei, musulmani şi creştini) speră în continuare, cu nerăbdare, să primească principalele figuri ale sportului argentinian".

Amicalul Israel - Argentina trebuia să fie ultimul meci de pregătire al argentinienilor înaintea Cupei Mondiale 2018, unde naţionala lui Messi îşi va face debutul pe 16 iunie, împotriva Islandei, în Grupa D a competiţiei, din care mai fac parte Croaţia şi Nigeria.

Conform presei argentiniene, Federaţia de la Buenos Aires ar fi urma să încaseze, în funcţie de participarea lui Messi, între 2 şi 3 milioane de dolari pentru "escala" de la Ierusalim, în drumul către Moscova.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

3 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

4 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

5 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există