Fotbal - CM 2018: Campioana europeană Portugalia, ţinută în şah de Tunisia, în meci amical

Fotbal - CM 2018: Campioana europeană Portugalia, ţinută în şah de Tunisia, în meci amical

Selecţionata Portugaliei, campioana europeană en titre, fără căpitanul Cristiano Ronaldo, a fost ţinută în şah de echipa Tunisiei, 2-2, luni, la Braga, într-un meci de pregătire pentru Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie - 15 iulie).

Lusitanii au încercat să şteargă amintirea eşecului la scor de forfait din luna martie, când au pierdut în faţa Olandei (0-3), la Geneva, însă prestaţia lor a fost marcată de momente de lipsă de concentrare.

Selecţionerul Fernando Santos a decis să nu facă experimente şi a folosit jucătorii săi de bază, deşi mulţi dintre ei nu au evoluat prea mult în acest sezon.

În lipsa lui Ronaldo, menajat după ce a câştigat a cincea sa Ligă a Campionilor cu Real Madrid, sâmbătă (3-1 cu Liverpool), la Kiev, André Silva a condus atacul portughezilor şi a reuşit să deschidă scorul (22), la centrarea veteranului Ricardo Quaresma. Andre Silva (22 ani) a marcat astfel golul cu numărul 1.000 din istoria naţionalei Portugaliei.

Portugalia s-a desprins prin golul marcat de Joao Mario (34), cu un şut la vinclu.

''Vulturii din Cartagina'', aproape inexistenţi în atac, au profitat de o eroare a lui Raphael Guerreiro şi au redus diferenţa prin Anice Badri, chiar înainte de pauză (39).

Portugalia a dominat jocul şi în repriza secundă şi a avut o bară, prin Bernardo Silva (55), dar defensiva lusitană a fost sancţionată la o eroare de plasament în min. 64, când tunisienii au egalat prin Fakhredine Ben Youssef.

De consemnat debutul fundaşului central Ruben Dias (21 ani), jucător legitimat la Benfica Lisabona.

Portugalia mai are programate două partide de verificare înaintea Cupei Mondiale, cu Belgia, pe 2 iunie, la Bruxelles, şi cu Algeria, în data de 7 iunie, la Lisabona.

Portugalia face parte din Grupa B la turneul final din Rusia, alături de Spania, Maroc şi Iran. Tunisia se află în Grupa G, alături de Belgia, Panama şi Anglia.

Pe Estadio Municipal de Braga au jucat echipele:
Portugalia: Anthony Lopes - Ricardo Pereira (Cédric Soares, 72), Pepe (căpitan; José Fonte, 63), Ruben Dias, Guerreiro (Mario Rui, 45+1) - William Carvalho - Bernardo Silva (Guedes, 72), Adrien Silva (Manuel Fernandes, 63), Joao Mario (Joao Moutinho, 80) - André Silva, Quaresma. Selecţioner: Fernando Santos.
Tunisia: Hassen - Nagguez, Benalouane, Meriah, Haddadi (Maaloul, 45+1) - Skhiri, Sassi (căpitan), Khaoui (F. Ben Youssef, 45+1) - Badri (Akaichi, 87), Sliti (Srarfi 76), Khalifa (Chaalani 67). Selecţioner: Nabil Maaloul.
Arbitru: Luca Banti (Italia).
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina