Fotbal - CM 2018: Deschamps rămâne selecţioner ''până în 2020'', asigură preşedintele Federaţiei franceze

Fotbal - CM 2018: Deschamps rămâne selecţioner ''până în 2020'', asigură preşedintele Federaţiei franceze

Didier Deschamps va rămâne selecţionerul naţionalei Franţei "până în 2020", a asigurat preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet, într-un interviu acordat joi canalului RTL.

Le Graet a fost întrebat despre viitorul lui Deschamps, care a fost numit selecţioner în vara lui 2012. Deşi Franţa s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, unde va întâlni sâmbătă Argentina, Deschamps este criticat pentru evoluţiile neconvingătoare ale echipei.

"2020 este sfârşitul unui mandat pentru un ales (la conducerea federaţiei - n. r.) şi după aceea noul preşedinte va fi cel care va decide. În orice caz, până în 2020 este cât se poate de limpede că Didier Deschamps va conduce naţionala Franţei", a declarat preşedintele FFF.

Le Graet a vorbit despre Zinedine Zidane, tehnicianul care s-a despărţit de Real Madrid la câteva zile după ce a câştigat trei ani la rând Liga Campionilor cu echipa din capitala Spaniei.

"Nimeni nu poate contesta calitatea lui Zidane. Zidane a reuşit trei sezoane de excepţie în Spania", a spus oficialul FFF.

El a estimat că echipa Franţei pierduse respectul lumii fotbalului înainte de venirea lui Deschamps: "(...) sunt doar cinci ani de naţionala Franţei este din nou respectată, nu reuşeşte de fiecare dată meciuri excepţionale, dar este respectată în toată lumea."

Presa din Hexagon se întreabă cum va reacţiona la Le Graet dacă "les Bleus" vor fi eliminaţi sâmbătă de Argentina.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?