Fotbal - CM 2018: Elveţienii Xhaka, Shaqiri şi Lichtsteiner, doar amendaţi de FIFA

Fotbal - CM 2018: Elveţienii Xhaka, Shaqiri şi Lichtsteiner, doar amendaţi de FIFA

Fotbaliştii elveţieni Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri şi Stephan Lichtsteiner au evitat să fie suspendaţi de FIFA după ce au mimat vulturul cu două capete de pe stema Albaniei, în timpul meciului cu Serbia de la Cupa Mondială 2018, ei fiind doar amendaţi, a anunţat luni BBC.

Xhaka şi Shaqiri au fost amendaţi cu câte 10.000 de franci elveţieni, iar Lichtsteiner, cu 5.000 de franci elveţieni pentru "comportament nesportiv", a decis FIFA.

Xhaka, Shaqiri şi Lichtsteiner au fost vizaţi de FIFA după gesturile controversate, cu substrat politic, prin care au sărbătorit golurile înscrise în meciul cu Serbia (2-1). Xhaka, Shaqiri, autorii golurilor Elveţiei, au origini kosovare. Cei trei jucători anchetaţi de FIFA au mimat vulturul cu două capete de pe stema Albaniei. Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo, ceea ce conferă acestor gesturi o latură politică.

Preşedintele Federaţiei sârbe de fotbal, Slavisa Kokeza, şi selecţionerul Serbiei, Mladen Krstajic, au fost amendaţi cu câte 5.000 de franci elveţieni pentru comentariile pe care le-au făcut după întâlnirea cu Elveţia.

Kokeza a declarat pentru BBC că FIFA are o atitudine ostilă Serbiei.

De asemenea, federaţia de la Belgrad a fost amendată cu 54.000 de franci de franci elveţieni din cauza comportamentului fanilor sârbi în timpul meciului. Suporteri iau afişat bannere discriminatorii şi au aruncat cu obiecte.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...