Fotbal - CM 2018: FIFA a anunţat lista arbitrilor asistenţi video

Fotbal - CM 2018: FIFA a anunţat lista arbitrilor asistenţi video

FIFA a anunţat luni lista arbitrilor asistenţi video pentru Cupa Mondială de fotbal 2018 din Rusia, românul Ovidiu Haţegan neregăsindu-se printre cele 13 nume.

Cei 13 arbitri, toţi în activitate, au fost selectaţi pe baza experienţei lor în folosirea sistemului asistenţei video (VAR), ce a fost testat în mai multe competiţii din lumea întreagă, a indicat FIFA.

În selectarea arbitrilor, forul fotbalistic mondial a luat în calcul "participarea cu succes la mai multe seminarii de pregătire".

Arbitrii europeni ce figurează pe această listă sunt italienii Daniele Orsato, Paolo Valeri şi Massimiliano Irrati, portughezii Artur Soares Dias şi Tiago Martins, germanii Bastian Dankert şi Felix Zwayer, polonezul Pawel Gil şi olandezul Danny Makkelie.

Serie A, Bundesliga şi Primeira Liga sunt printre campionatele care au folosit VAR în acest sezon, aminteşte Reuters.

Celelalte nume de pe listă sunt Abdulrahman Al Jassim (Qatar), Wilton Sampaio (Brazilia), Gery Vargas (Bolivia) şi Mauro Vigliano (Argentina).

Ovidiu Haţegan, care a fost unu dintre arbitrii video la Cupa Confederaţiilor de anul trecut, a greşit grav în timpul meciului Irlanda de Nord - Elveţia (0-1) din turul play-off-ului de calificare la CM 2018.

FIFA a menţionat că mai mulţi arbitri de centru şi arbitri asistenţi, dintre numele despre care s-a anunţat anterior că vor oficia la CM 2018, se vor ocupa de VAR în timpul turneului din Rusia.

La fiecare meci de la CM din Rusia vor fi patru arbitri asistenţi video.

Sistemul VAR a fost aprobat de IFAB, garantul regulilor jocului, în luna martie după doi ani de teste, deşi există în continuare îngrijorări în legătură cu funcţionarea sa. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, este un susţinător energic al acestui sistem.
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Grindeanu, pe șantierul podului peste Dunăre după ce a aflat că lucrarea ar putea întârzia cu câțiva ani

3 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

4 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”