Fotbal - CM 2018: ''Încă nu avem chef să ne întoarcem acasă'', a declarat selecţionerul Angliei după victoria cu Columbia

Fotbal - CM 2018: ''Încă nu avem chef să ne întoarcem acasă'', a declarat selecţionerul Angliei după victoria cu Columbia

Gareth Southgate, selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, a lăudat prestaţia jucătorilor săi în meciul câştigat în faţa Columbiei (4-3) la loviturile de departajare, care le-a adus calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, precizând că încă nu au chef să se întoarcă acasă.

"Este un moment special, dar trebuie deja să mă gândesc la meciul cu Suedia. Vreau să continuăm. Suedia este o altă echipa în faţa căreia avem un prost bilanţ. I-am subestimat de-a lungul anilor. Încă nu avem chef să ne întoarcem acasă", a spus fostul internaţional, citat de AFP.

Southgate a făcut o caracterizare a partidei cu Columbia: "Am jucat foarte bine timp de 90 de minute, ne-am demonstrat voinţa de a reveni în meci după imensa decepţie generată de egalare, dar am rămas calmi. Este dificil cu penalty-urile, am discutat multă vreme maniera în care putem gestiona o şedinţă ca aceasta. Jucătorii au rămas calmi, toată lumea a tras în acelaşi sens, deci este un moment special pentru noi. Am studiat tehnica, cum ar trebui să se comporte echipa, rolul portarului".

Selecţionata Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, marţi seara, după ce a învins reprezentativa Columbiei cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (0-0, 1-1), după prelungiri, pe stadionul Spartak din Moscova, în ultimul meci din optimile de finală.

Anglia a reuşit să ajungă în sferturile Cupei Mondiale pentru prima oară după 2006 şi totodată să câştige prima oară la loviturile de departajare, după ce a eşuat de trei ori în competiţie. În sferturi, Anglia va înfrunta Suedia, care a întrecut Elveţia în optimi.

Echipa Albionului a deschis scorul prin Harry Kane (57 - penalty), dar ''Los Cafeteros'' au reuşit să trimită meciul în prelungiri prin golul înscris de Yerry Mina (90+3).

La loviturile de departajare, pentru englezi au înscris Harry Kane, Marcus Rashford, Kieran Trippier şi Eric Dier, ratând Jordan Henderson, în timp ce de la sud-americani au transformat Radamel Falcao, Juan Guillermo Cuadrado şi Luis Muriel, ratând Mateus Uribe şi Carlos Bacca. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...