Fotbal - CM 2018: Jucătorii naţionalei Franţei vor primi Legiunea de Onoare

Fotbal - CM 2018: Jucătorii naţionalei Franţei vor primi Legiunea de Onoare

Fotbaliştii naţionalei Franţei, noua campioană mondială, vor primi Legiunea de Onoare din mâinile preşedintelui Republicii, la fel ca înaintaşii lor din 1998, a anunţat luni postul de radio Europe 1.

Campioni mondiali după finala de duminică împotriva Croaţiei (4-2), jucătorii naţionalei Franţei vor fi decoraţi cu Legiunea de Onoare. La fel s-a întâmplat în 1998 cu membrii echipei care au adus în Hexagon primul titlu mondial. Printre aceştia se număra şi Didier Deschamps, actualul selecţioner al "les Bleus".

Recompensa nu va fi înmânată la petrecerea organizată luni la Palatul Elysee, ce va urma paradei de pe Champs-Elysees, ci peste câteva luni.

Preşedintele Emmanuel Macron îi va primi luni seară pe "les Bleus" şi pe familiile lor, ca şi pe alţi 4.000 de invitaţi, printre care aproximativ 1.000 de tineri fotbalişti, proveniţi de la cluburile la care s-au format unii din noii campioni mondiali.
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…