Fotbal - CM 2018: Nike a refuzat să trimită ghete echipei Iranului, din cauza sancţiunilor economice

Fotbal - CM 2018: Nike a refuzat să trimită ghete echipei Iranului, din cauza sancţiunilor economice

Fotbaliştii iranieni au primit o lovitură de moral înaintea meciului lor cu Maroc, de vineri, de la Cupa Mondială 2018 din Rusia, după ce Nike a decis să nu le onoreze o comandă de ghete, relatează AFP.

SUA a impus sancţiuni comerciale Iranului şi Nike s-a conformat deciziei politice, astfel că nu va furniza ghete echipei Iranului.

Bert Hoyt, vicepreşedinte Nike, a declarat la Moscova pentru AFP că jucătorii iranieni pot juca însă cu pantofi Nike dacă îi procură prin mijloace proprii: ''Nu suntem autorizaţi sau în măsură să furnizăm produse pentru jucătorii iranieni. Totuşi, dacă un jucător iranian decide că vrea să-şi procure ghete şi le procură prin mijloace proprii, el poate potenţial să le poarte în timpul Mondialului''.

În faţa acestei situaţii, iranienii, care joacă de mult timp cu Nike, vor fi forţaţi să-şi cumpere ghetele din supermarket sau să ceară ajutorul unor coechipieri.

Selecţionerul Iranului, portughezul Carlos Queiroz, speră că acest incident va mobiliza şi mai mult echipa: ''Asta a fost o sursă de inspiraţie pentru noi. Nike ar trebui să-şi prezinte scuze, pentru că această conduită arogantă faţă de 23 de jucători este absolut ridicolă şi inutilă''.

Queiroz a reamintit că sancţiunile sunt vigoare de mai mulţi ani şi comunicatul Nike era inutil pentru că toată lumea este conştientă de sancţiuni.

Pregătirile Iranului au fost afectate de anularea a două meciuri amicale în ultimul moment, cu Grecia şi Kosovo.

''Avem potenţialul de a surprinde Marocul în primul nostru meci, a declarat Queiroz. Le cunoaştem foarte bine echipa şi bănuiesc că ei nu ştiu mare lucru despre noi''.

Iranul a fost prima echipă calificată la CM 2018 şi este neînvinsă în meciurile oficiale disputate după CM 2014. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?