Fotbal - CM 2022: Justiţia franceză ar fi intrat în posesia unui document care-l acuză pe Platini (presă)

Fotbal - CM 2022: Justiţia franceză ar fi intrat în posesia unui document care-l acuză pe Platini (presă)

Justiţia franceză ar fi intrat anul trecut în posesia unui note scrise de mână care ar face asocierea între angajarea fiului fostului preşedinte al UEFA, Michel Platini, Laurent Platini, de către Qatar Sports Investments (QSI) şi cumpărarea clubului de fotbal Paris Saint-Germain de către QSI, potrivit informaţiilor publicate duminică de site-ul Mediapart.

Dacă existenţa sa ar fi confirmată, acest document ar fi crucial pentru ancheta judiciară în curs de desfăşurare în legătură cu condiţiile de atribuire a Cupei Mondiale 2022 Qatarului.

Ar fi primul element material care să acrediteze suspiciunea că emiratul l-ar fi angajat pe Laurent Platini pentru a-l recompensa pe tatăl său Michel, pe atunci preşedintele UEFA, pentru că a promis că va vota candidatura micului stat din Golf la faimosul prânz de la Palatul Elysee, cu nouă zile înaintea scrutinului din 2 decembrie 2010, în prezenţa lui Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei la acea oră, şi a lui Tamim al-Thani, prinţul moştenitor (astăzi emir) al Qatarului. Un schimb de bune practici care ar fi inclus şi vânzarea clubului PSG Qatarului.

Aşa cum a dezvăluit L'Equipe, în iunie 2019 au avut loc percheziţii în birourile pariziene ale Colony Capital, fondul de investiţii care a vândut clubul PSG fondului suveran Qatar Sports Investments (QSI) în 2011. În cursul acestei operaţiuni, anchetatorii ar fi găsit o notă scrisă de mână de Sebastien Bazin, fost oficial al firmei Colony Capital şi prieten cu Nicolas Sarkozy, datată 28 aprilie 2011 şi scrisă după o întâlnire cu Nasser al-Khelaifi, preşedintele QSI. Pe această notă ar apărea, potrivit Mediapart, cuvintele: "70/30 % - Laurent Platini back of salary (150.000 de euro de verificat!!)".

Trei zile mai târziu a fost anunţată cumpărarea a 70% din acţiunile clubului. QSI l-a angajat pe Laurent Platini în decembrie 2011.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”