Fotbal - EURO 2020: Campioana mondială Franţa, ţinută în şah de Ungaria, 1-1

Fotbal - EURO 2020: Campioana mondială Franţa, ţinută în şah de Ungaria, 1-1

Selecţionata de fotbal a Ungariei a produs o mare surpriză, prin egalul reuşit în faţa reprezentativei Franţei, campioana mondială en titre, 1-1 (1-0), sâmbătă, pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020.

Franţa a dezamăgit într-un meci în care era mare favorită dar a avut o evoluţie neinspirată, mai ales în faţa porţii, în faţa unei echipe harnice, care s-a apărat supraaglomerat, ca şi în meciul cu Portugalia, încercând raiduri pe contraatac, unul dintre ele reuşit în finalul primei reprize, când a marcat Attila Fiola (45+2). Antoine Griezmann a marcat golul echipei antrenate de Didier Deschamps (66), prea puţin pentru o echipă considerată cea mai bună din turneu.

''Les Bleus'' au avut controlul încă de la începutul jocului şi şi-au creat prima ocazie bună în min. 14, dar şutul lui Benzema, de la 18 metri, a fost respins de portar. Mbappe a ratat şi el, trimiţând cu capul puţin alături (17), la centrarea lui Digne. Atacantul lui PSG a fost din nou imprecis câteva minute mai târziu (21), la centrarea lui Benzema.

Karim Benzema a irosit o ocazie uriaşă (31), şutând pe lângă poartă de la 11 metri, la o minge întoarsă de Mbappe.

Mbappe a mai ratat o dată ţinta (33), cu un şut din unghi, la care mingea s-a dus prin faţa porţii.

Pogba a apărut şi el la finalizare (37), dar a tras din unghi în plasa laterală (37).

Ungaria a dat lovitura în prelungirile primei reprize, prin fundaşul stânga Attila Fiola (45+2). Jucătorul care a debutat într-un meci contra României a pătruns nestingherit pe flancul stâng, profitând de neatenţia lui Pavard şi a trimis un şut la colţ, care l-a surprins pe Lloris.

Astfel, Franţa a primit primul său gol după 528 de minute în toate competiţiile.

Francezii au apărut în repriza secundă mai atenţi şi mai concentraţi, căutând golul egalării. Le-a lipsit în continuare inspiraţia, atât la construcţie, cât şi la finalizare.

Pogba (49) a trimis un şut-centrare de pe dreapta, dar Gulacsi a respins de la colţul lung. Acelaşi Pogba (51) a expediat un şut de la 25 de metri, din cădere, puţin alături. Dembele a ratat o mare ocazie (59), şutul său lovind bara laterală.

Vicecampioana europeană a reuşit egalarea în min. 66, după o serie de erori ale defensivei maghiare: Attila Szalai a lăsat s cadă o minge lungă, Mbappe a reuşit să câştige duelul şi a centrat în faţa porţii, Orban a respins, dar nu a făcut altceva decât să îi aşeze mai bine mingea lui Griezmann, care a egalat cu un şut din 7 metri.

Pentru atacantul Barcelonei a fost al 38-lea gol la naţională şi al şaptelea la EURO, fiind devansat în ierarhia all-time a marcatorilor de Cristiano Ronaldo (11 goluri) şi Michel Platini (9).

Franţa şi-a mai creat o ocazie de gol prin Mbappe (68), care a tras din întoarcere, pe lângă poartă. Acelaşi Mbappe a fost servit bine de Giroud, dar şutul său a fost respins de portarul Gulacsi (82). Goalkeeper-ul luio RB Leipzig a fost la post şi la şutul lui Tolisso (82), din afara careului.

În repriza secundă, gazdele au avut o singură oportunitate notabilă, un şut al lui Sallai (74), de la 17 metri, deviat, dar fără probleme pentru Lloris.

Franţa are patru patru victorii în ultimele sale şapte partide în grupele EURO, dar de fiecare dată nu a reuşit să câştige meciul din 19 iunie.

Griezmann a reuşit să înscrie în cel de-al 50-lea său meci consecutiv pentru Les Bleus. El nu a mai ratat un meci al echipei Franţei din iunie 2017.

Franţa nu a reuşit să confirme evoluţia bună din meciul cu Germania (1-0), în care deşi a fost dominată a etalat un fotbal de nivel înalt. Ungaria a obţinut primul său punct în turneu şi rămâne în cărţi pentru faza următoare, după eşecul la scor de forfait suferit în faţa Portugaliei (0-3), în ciuda unui joc bun.

Sâmbătă va avea loc şi celălalt meci al grupei, Germania - Portugalia.

În ultima etapă sunt programate partidele Germania - Ungaria (Munchen) şi Portugalia - Franţa (Budapesta), pe 23 iunie.

Ungaria - Franţa 1-1 (1-0)
Au marcat: Attila Fiola (45+2), respectiv Antoine Griezmann (66).
Budapesta, Puskas Arena
EURO 2020 - Grupa F

Au evoluat echipele:
Ungaria: 1. Peter Gulacsi - 21. Endre Botka, 6. Willi Orban, 4. Attila Szalai - 7. Loic Nego, 15. Laszlo Kleinheisler (14. Gergo Lovrencsics, 84), 8. Adam Nagy, 13. Andras Schaefer (10. Tamas Cseri, 75), 5. Attila Fiola - 9. Adam Szalai (căpitan; 23. Nemanja Nikolic, 26), 20. Roland Sallai. Selecţioner: Marco Rossi.
Rezerve neutilizate: 12. Denes Dibusz, 22. Adam Bogdan - 2. Adam Lang, 3. Akos Kecskes, 11. Filip Holender, 17. Roland Varga, 18. David Siger, 19. Kevin Varga, 24. Szabolcs Schoen.
Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 2. Benjamin Pavard, 4. Raphael Varane, 3. Presnel Kimpembe, 18. Lucas Digne - 6. Paul Pogba (12. Corentin Tolisso, 76), 13. Ngolo Kante, 14. Adrien Rabiot (11. Ousmane Dembele, 57; 8. Thomas Lemar, 87) - 7. Antoine Griezmann - 19. Karim Benzema (9. Olivier Giroud, 76), 10. Kylian Mbappe. Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve neutilizate: Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda, 23. Mike Maignan - 5. Clement Lenglet, 17. Moussa Sissoko, 21. Lucas Hernandez, 24. Leo Dubois, 25. Jules Kounde, 26. Marcus Thuram.

Arbitru: Michael Oliver; arbitri asistenţi: Stuart Burt, Simon Bennett (toţi din Anglia); al patrulea oficial: Bartosz Frankowski; arbitru de rezervă: Marcin Boniek (ambii din Polonia)
Arbitru video: Chris Kavanagh (Anglia); arbitri asistenţi video: Kevin Blom (Olanda), Lee Betts (Anglia), Pol van Boekel (Olanda)
Delegat UEFA: Radenko Mijatovic (Slovenia), observator UEFA pentru arbitri: Jaap Uilenberg (Olanda)
Cartonaşe galbene: Pavard (10), Botka (52).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat, Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...