Fotbal - EURO 2020: Comisia Europeană consideră un risc disputarea semifinalelor şi finalei pe Wembley

Fotbal - EURO 2020: Comisia Europeană consideră un risc disputarea semifinalelor şi finalei pe Wembley

Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a opinat că Uniunea europeană de fotbal (UEFA) trebuie să cântărească bine decizia de a organiza semifinalele şi finala turneului EURO 2020 pe stadionul Wembley, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

''Aceasta nu este o decizie pe care noi trebuie s-o luăm la Comisie. Ea aparţine UEFA. Dar vreau să-mi împărtăşesc îndoielile mele privind posibilitatea organizării semifinalelor şi a finalei EURO pe Wembley, într-un stadion plin, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi către Uniunea Europeană din cauza creşterii numărului de contaminări'', a declarat Margaritis Schinas în Parlamentul European de la Bruxelles.

''Gândesc că UEFA ar face bine să analizeze cu grijă această decizia. Nu este o decizie nevinovată. Va trebui luată în cunoştinţă de cauză'', a adăugat oficialul european, vicepreşedinte al Comisiei Europene privind promovarea modului de viaţă european. Ea supervizează şi coordonează activitatea mai multor comisari europeni, inclusiv a celui responsabil de sport.

Pe 22 iunie, guvernul britanic a anunţat că peste 60.000 de spectatori vor fi autorizaţi în tribunele arenei Wembley pentru semifinalele şi finala EURO 2020, în loc de 40.000, cifra iniţială, într-un stadion cu o capacitate maximă de 90.000 locuri.

Disputarea celor trei meciuri la Londra rămâne însă o decizie controversată. Săptămâna trecută, Mario Draghi, premierul Italiei, şi-a manifestat dorinţa ca finala EURO 2020 să nu aibă loc într-o ţară în care infecţiile sunt pe cale să crească rapid. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /