Fotbal - EURO 2020: Portarul Gianluigi Donnarumma, desemnat cel mai bun jucător al turneului

Fotbal - EURO 2020: Portarul Gianluigi Donnarumma, desemnat cel mai bun jucător al turneului

Gianluigi Donnarumma, portarul selecţionatei Italiei, a fost ales cel mai bun jucător al Campionatului European de fotbal - EURO 2020, la finalul căruia Squadra Azzurra a cucerit titlul continental pentru a doua oară în istoria sa, duminică seara, pe stadionul Wembley din Londra, în faţa reprezentativei Angliei (3-2 după loviturile de departajare) , informează EFE.

Donnarumma, în vârstă de 22 ani, care şi-a încheiat contractul cu AC Milan la sfârşitul sezonului şi a cărui viitoare destinaţie pare să fie echipa franceză Paris Saint-Germain, a fost esenţial în succesul Italiei, reuşind să apere două dintre penalty-urile englezilor în finală (cele executate de Jadon Sancho şi Bukayo Saka).


Foto: (c) Justin Tallis POOL/EPA


"Este un vis, nu ştiu ce să spun. Este excepţional, am scris istorie. Meritam acest succes, chiar dacă nimeni nu a crezut în noi, însă iată că am reuşit. La loviturile de departajare am fost liniştit, ştiam ceea ce sunt capabil să fac", a declarat Donnarumma la finalul jocului de pe Wembley.

Goalkeeper-ul italian a încasat doar patru goluri în cele şapte partide disputate de naţionala ţării sale la EURO 2020, reuşind să-şi păstreze poarta imaculată în toate cele trei meciuri din faza grupelor, cu Turcia (3-0), Scoţia (0-0) şi Cehia (1-0).


Foto: (c) Andy Rain POOL / EPA


Fundaşul italian Leonardo Bonucci a fost desemnat, la rândul său, cel mai valoros jucător al finalei EURO 2020.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”