Fotbal - EURO 2020: Presa europeană, fără milă pentru Franţa, "Ciao Mbappe"

Fotbal - EURO 2020: Presa europeană, fără milă pentru Franţa, "Ciao Mbappe"

Eliminarea surprinzătoare a Franţei în optimile de finală ale EURO 2020, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, are un portret pentru presa europeană, cel al lui Kylian Mbappe, care a ratat penalty-ul fatidic care a adus calificarea Elveţiei în sferturile de finală şi căruia jurnalul italian La Gazzetta dello Sport i-a adresat un sec "Ciao, ciao Mbappe", relatează AFP.

Atacantul-vedetă al Franţei şi al echipei Paris Saint-Germain apare pe prima pagină a publicaţiei Gazzetta dello Sport, cu o fotografie cu şutul său interceptat de portarul elveţian Yann Sommer.

"El a ratat ultimul penalty şi Elveţia o trimite acasă pe super-Franţa de clasă mondială", a adăugat Gazzetta, în timp ce Corriere dello Sport este la fel de nemilos cu nr. 10 al Franţei: "Mbappe condamnă Franţa".

Nici presa rusă nu a fost mai blândă: "Mbappe e eşuat la Euro. Greşeală fatală la penalty, zero goluri marcate şi scandaluri cu partenerii săi", a afirmat site-ul de informaţii sportive Sport-express.ru.

În Spania, deşi presa sportivă cotidiană a fost acaparată de meciul Spaniei cu Croaţia (5-3 după prelungiri), ea a insistat totuşi asupra eşecului francezului, aflat în vizorul lui Real Madrid. Marca, jurnalul cel mai vândut din ţară, scrie despre "un dezastru care îl pune pe Mbappe sub focul criticilor".

Pentru tabloidul finlandez Ilta-Sanomat, "Kylian Mbappe devine anti-eroul".

În Marea Britanie, majoritatea publicaţiilor se întreabă "cum campioana mondială en titre, mare favorită la EURO, poate pierde astfel!".

Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri.

Elveţia a condus cu 1-0, dar Franţa a întors scorul şi a avut 3-1 până în min. 80, însă Nati a reuşit egalarea (3-3) şi s-a impus la loviturile de departajare, unde singurul care a ratat a fost starul Mbappe .

Karim Benzema (57, 59) şi Paul Pogba (75) au marcat golurile francezilor, Haris Seferovic (15, 81) şi Mario Gavranovic (90) au înscris pentru elveţieni, iar la loviturile de departajare au transformat Mario Gavranovic, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ruben Vargas şi Admir Mehmedi, respectiv Paul Pogba, Olivier Giroud, Marcus Thuram, Presnel Kimpembe, Kylian Mbappe ratând ultimul şut.

La meci au asistat 22.642 de spectatori.

Acesta a fost ultimul din cele patru meciuri pe care România le-a găzduit în cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală, după Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina - Austria (21 iunie, scor 0-1), toate din Grupa C.

Elveţia va juca în sferturile de finală, pe 2 iulie, la Sankt Petersburg, contra Spaniei.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...